Каква е връзката между успеха в училище, технологиите и игрите?

0 comments

digital kidz 2Това може да разберете на второто издание на DigitalKidZ – конференция, която има за цел да свърже образованието, децата, родителите и бизнеса. В ерата на технологиите комуникацията и сигурността са от първостепенна важност.

Събитието ще се състои в Модерен театър – София, на 16 май 2015 година. Основната тема, която ще се разисква е „Образование“ и възможностите, които предлага Интернет в тази насока.

Докато децата играят и творят, те могат да развият своите умения. Основната идея на DigitalKidZ е да разбие всички предразсъдъци относно революцията в технологиите. На конференцията ще бъдат изложени всички възможности за лично и бизнес развитие на децата от новото поколение.

„Ние вярваме, че дигиталните игри могат да бъдат полезни за децата, да ги възпитават и обучават. Вместо да ги забраняваме може да запознаем децата с тяхната правилна употреба“ – това заявява собственичката на Newtrend Media Marketing Events и организатор на събитието Ивелина Атанасова.

Телефони, компютри, умни часовници, модерните технологии ни заобикалят навсякъде – те отдавна не са лукс. Не са и нещо, което да вреди само по себе си. За да бъде безопасно тяхното използване, децата трябва да бъдат възпитани как да боравят с тях – у дома и в училище.

Амбицията на DigitalKidZ е да се превърне в първата родна платформа, която поставя въпросите за онлайн способите за възпитание и обучаване на децата посредством технологиите. В офлайн реалността това е доста сложен процес, имащ нужда от подкрепата на специалисти с опит.

Ивелина Атанасова допълва още „Лектори са само доказани специалисти, които са и управители на едни от най-успешните родни компании, експерти в областта на науките и участвали в различни световни проекти“.

„Всеки от участващите лектори е специално поканен заради своя принос в корпоративно-социалната дейност и хуманност, все ценности, които стоят в основите на проекта ни“ – допълва Ивелина.

Специално място на форума тази година ще има „Дислексията като предизвикателство пред образователния процес“. Програмата ще дискутира методи като designthinking и онлайн платформите с образователна насоченост.

DigitalKidZ е първата по рода си в България инициатива, която е насочена към възможностите на съвременните технологии да участва в обучението на деца със специфични потребности.

Целта на организаторите на събитието е да запознаят родителите с възможностите на технологиите, както и да свържат нуждите на децата, родителите и бизнеса, посредством онлайн методи.
Инициативата е в подкрепа на семейства, които отглеждат деца със специфични нужди и възможните решения на проблемите им чрез технологиите.

DigitalKidZ ще се проведе на 16.05.2015 г. в София, Модерен театър. Събитието включва Изложение, Форум и Творческа работилница за деца на възраст 4-10 години. За го посетите е нужно да се регистрирате предварително.

До края на годината се очаква инициативата да се проведе в Русе и Варна. Повече информация може да намерите на сайта http://www.digitalkidz.eu/.

За кого е подходящо DigitalKidZ:
• За онлайн специалистите, които може да се осведомят за актуалните пазарни тенденции, проучвания и да разберат повече за ефекта от визуалната комуникация, и начини да привлекат повече потребители от поколението „Z“.
• За онлайн предприемачи, които желаят да научат повече за съвременните потребители и техните потребности, както и начините за постигане на лоялност към бизнеса.
• За педагози и специалисти в областта на образованието и науката, които ще видят потребностите на „съвременните деца“ през техния поглед, както и начини да приложат технологиите в подкрепа на образователния процес.
• За родители, които искат да узнаят как чрез съвременните технологии може да подобрят възпитанието и образованието на децата си, както и да ги предпазят от опасностите в онлайн средите.
• За децата.

Share This:

Коментари ( 0 )

    Вашият коментар?

    Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *
    Моля, използвайте кирилица!

    *