Конференция за технологиите и децата – Digital KidZ

2 comments

digital kidz Замисляли ли сте се в колко объркан свят живеем? Ето и пример – всеки ден чуваме за нови класни стаи, пригодени за осъществяването на интерактивно обучение. И изведнъж идва забраната на смартфони в училища. Ако ние сме объркани, какво остава за децата?

Технологиите са заложени в ДНК-то на децата от поколението Z. По последни данни, децата още от 7-годишна възраст започват да използват интернет. А докато станат на 9 години, вече прекарват средно час и 28 минути онлайн на ден.Технологиите вече са част от ежедневието им, от комуникацията им, от игрите и образованието им. Въпросът е познаваме и разбираме ли „дигиталните деца“?

Тази и още много подобни дискусии ни очакват по време на първата за България и Централна и Източна Европа конференция за технологиите и децата – Digital KidZ. В името на по-добрата комуникация, по-доброто образование за децата на Новото време и на новите бизнес възможности.

Мисията на конференцията е с помощта на бизнеса, родителите, учители, психолози и деца да идентифицират новата пазарна среда, потребностите на най-малките и начинът, по който боравят с дигиталните устройства. По този начин всички заедно ще начертаем условията, тенденциите и рестрикциите, които влияят на децата.
Защото те не трябва да бъдат просто консуматори, а тъкмо обратното, защото имат идеи, мотивация и ще направят чудеса.

Конференцията Digital KidZ ще се проведе на 1 ноември 2014, събота, в хотел „Земята и хората“, София, а организатор е NEWTREND: MEDIA | MARKETING | EVENTS. Билетите са вече в продажба, цените за ранна регистрация са 35лв, включват достъп до всички лекции по време на конференцията, кафе паузи и зона за (дигитални) забавления
за децата. Всички деца на възраст 5-15 години са поканени на конференцията, за да преживеят дигиталните технологии по един нов, забавен и интерактивен начин.

Повече за програмата и лекторите можете да научите на сайта на събитието – http://digitalkidz.newtrend.events/

Share This:

Коментари ( 2 )

  • Венета Харизанова казва:

    Поздравления! Много актуално събитие – децата на няколко годинки вече боравят със смартфони, таблети, компютри. В това има много позитиви, но както всичко и това е нож с две остриета. Ще бъдат интересни дебатите и съветите към родителите, относно навлизането на технологиите в живота на децата им.

  • Ивелина Атанасова казва:

    Благодаря, Венета, искрено се надявам да успеем да внесем повече яснота по възможно най-много въпроси, които вълнуват и родителите, и бизнеса – постарахме се да представим цялата палитра от гледни точки по темата.

Вашият коментар?

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *
Моля, използвайте кирилица!

*