IT специалистите в България получават заплати, съпоставими с тези в Германия

0 comments

it специалистБългария е с такава локация, че телекомуникационната индустрия има възможността да се развива с много бързи и конкурентни темпове. Това заяви Мирослав Младенов, който е генерален директор на Converse, пред микрофона на Bulgaria On Air.

Според него, телекомуникационният сектор е индустрия за милиарди. Ние намираме много добър пазар, защото сме доставчик на софтуерни решения.

Младенов поясни, че кадрите за IT сектора, които се подготвят в страната ни, са на задоволително ниво, защото университетите успяват да ги научат на най-важните познания, необходими за дейността. След това, те имат възможност да увеличат знанията си в компанията, която започнат да работят.

Според Младенов, политическата обстановка в страната ни не влияе пряко върху взимането на решения за инвестиции в този сектор. Влиянието не е директно и се трупа от последните няколко години. То е свързано най-вече с образованието, начина на живот и здравеопазването в страната.

Освен това, възнаграждението което получава един IT специалист в България, по нищо не отстъпва на възнаграждението в страна като Германия, ако го съпоставим със стандарта на живот. В държавата ни има такава данъчна политика, че е възможно разходите за човешки труд да се оползотворят по много ефективен начин, смята Младенов.

Share This:

Коментари ( 0 )

    Вашият коментар?

    Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *
    Моля, използвайте кирилица!

    *