Лектори

Добри Костадинов

Лектор Java и Android

Добри Костадинов се занимава с разработване на софтуерни продукти вече над 5 години. Последните 3 от тях се е фокусирал само върху разработване на Android приложения. Работел е в доста софтуерни фирми като в последната е бил и Team Lead Android Developer. Едно от последните и най-голямото приложение, върху което е работил е 23Snaps, което представлява социална мрежа за родители.

Завършил специалност „Бизнес информатика“ в УНСС като бакалавър и магистър.

Имащ огромното желание да предаде опит и знания на посещаващите курсовете по Java и Android.

Николай Янев

Лектор iOS

Николай Янев е разработчик на iOS приложения от 4 години. Работил е в няколко чуждестранни софтуерни фирми. Преди 1 година съосновава Codemotion – фирма за разработка на иновативни мобилни приложения. Освен с iOS се е занимавал с JAVA и Android, а в свободното си време обогатява знанията си за новите технологии. Основател на Bulgarian iOS community във Facebook.

Учи Маркетинг в Нов Български Университет.

В портфолиото му влиза разработката на приложения като Freely, LendPal и ProtoSketch.

Веселин Малезанов

Лектор PHP & MySQL

Веселин Малезанов има над 16 години опит като програмист в web технологиите и ръководене на интернет проекти. Започва при пионерите на българското интернет пространство Нетинфо и участва активно в създаването и разработката на АБВ. Минава през американската OpenLink Software като разработчик на web приложения за техния application сървър. Последователно минава през PHP версии 3/4/5. Базите данни са неизменна част от всеки проект, като най-много опит има с MySQL.

Последните 10 години ръководи собствена софтуерна фирма Луканет, която разработва продукт за управление на търговски обекти, ползван ежедневно от стотици клиенти.

Обича да пробва всичко ново, свързано с интернет и програмиране. В свободното си време се забавлява с двете си деца, а ако случайно заспят – с фотография.

Цветан Кърчев

Лектор Automation QA

Цветан Кърчев има над 8 години опит в софтуерното тестване и писане на автоматизирани тестове. Изграждал е автоматизиран фреймуърк от нулата за няколко компании. Понастоящем е QA Automation Lead в IT Cover. От дете той иска да се занимава с компютри и учи усилено информатика в училище като е възпитаник на Софийската Математическа Гимназия. След това завършва Техническият Университет в София специалност Мехатроника, където се учи да програмира и автоматизира индустриални роботи. По време на своето следване се запознава с уеб технологиите и работи като програмист на свободна практика създавайки уеб сайтове за клиенти.

Решава да се насочи към софтуерното тестване и по-късно автоматизацията. В последният си проект той изгражда автоматизиран фреймуърк от нулата с възможността да могат да се пускат тестовете в паралел в избран брой тредове.

Винаги иска да се развива и в това да бъде лектор вижда такава възможност, както и да предаде своят опит на други хора.

Ива Попова

Лектор HTML & CSS

Преподавателският опит на Ива като асистент по Компютърни системи наброява толкова години, колкото са и тези през които е работила като Уеб разработчик в различни водещи софтуерни компании – Datamax, Internet Securities, Inc., Comptel Communications, Store.bg. Общо 16 години. В момента е софтуерен разработчик и изследовател на свободна практика.

Не са малко и годините инвестирани в образование: 5 като магистър-инженер по Компютърни системи към ТУ-София, след които следват 3 като докторант по „Системи с изкуствен интелект“ с основен фокус – семантична обработка на информация и Семантичния Уеб.

Преподаването за нея е споделяне на знания и опит. Възможност и за двете страни в процеса за усъвършенстване и осъзната необходимост. Обича математиката в музиката и изкуството във математиката.

Димитър Митев

Лектор JavaScript

Димитър (иначе казано Митака) е JavaScript разработчик, както и сертифициран Microsoft професионалист. Обича да използва модерните технолигии и да бъде в крак с „модата“ в уеб света. От няколко години се занимава професионално с изграждането на сложни уеб системи. Зад гърба си има множество проекти на свободна практика. В момента работи като софтуерен инженер в Bulpros, отличен с награда „Employee of the year 2017“. Има опит в изграждането на стабилен back-end и предпочита да го комбинира с доста JavaScript от страна на клиента, за да се получи динамичен UI.

В свободното си време Митко се занимава с нови технолигии или спорт.

Ангелина Иванчева

Лектор UX

Консултант по ползваемост, UX дизайн и партньор в Лукрат. Зад гърба си Ангелина трупа опит в проектирането подготвянето, провеждането и анализирането на потребителски проучвания над 10 години. Обича да води тренинги по ползваемост и UX дизайн, да се грижи за актуалната информация в блога на Лукрат и създава съдържание за уеб. Гордее се с работата си по проекти за едни от най-големите и бързоразвиващи се български компании.

Заедно с Ирина се вдъхновяват, създават и успешно организират форматите Съдържание за уеб – на живо, UX Sofia, UX Academy.

Ирина Герджикова

Лектор UX

Консултант по ползваемост и UX, основател и CEO в Лукрат. Ирина работи над 10 години в Лукрат и помага на клиентите да правят по-лесни, по-удовлетворяващи и по-печеливши сайтове и приложения. Има стабилен опит като част от UX екипите работата по ИТ проекти на най-големите и бързо развиващи се компании в България. Проектира, планира, пише сценарии и провежда над 200 тестове за ползваемост и над 50 обучения и тренинги на тема UX дизайн и ползваемост.

Николай Еленков

Лектор OpenCart

Николай Еленков се занимава с разработка на онлайн магазини от 2009 година. Завършил „Технически университет” гр. София със специалност „Компютърни системи и технологии”. Зад гърба си има стотици успешни проекти и работещи онлайн магазини за средни и големи бизнеси в България, Великобритания, Испания, САЩ, Германия.

През 2011 година основава уеб агенцията Elenkov.net, а година по-късно и pixelbyte.bg – изцяло насочен към разработването на интернет магазини на OpenCart.

Силвена Митева

Лектор Програмиране за деца

Силвена Митева се занимава с програмиране от 4 години. Най-голям интерес проявява в сферата на интернет, като първия си уеб сайт прави още на 12-годишна възраст по собствена инициатива. Завършва Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, специалност „софтуерно инженерство“, а отскоро има и собствена фирма, предлагаща уеб услуги.

Преподавала е шахмат в различни софийски училища на ученици 1-4 клас, а също е водила и частни уроци по английски език и математика.

Интересува се от много неща (всичко) и има огромно желание да предаде знанията си на подрастващите деца, защото смята, че програмирането учи на много повече отколкото изглежда.

Спас Сираков

Лектор Бизнес анализ

Спас Сираков се занимава със софтуерен бизнес анализ в продължение на повече от 6 години. Професионалният му опит включва работа като консултант по бизнес анализ, както и анализ на бизнес изисквания за външни и вътрешнофирмени клиенти по проекти с разнообразен обхват и продължителност.

Той се запознава с професията на бизнес анализатор в телекомуникационния оператор Мобилтел, където е участвал във вътрешни за фирмата проекти и международни проекти с останалите оператори от групата на Мобилтел – Telecom Austria Group. След това кариерата му продължава в частна фирма, чиято основна дейност е свързана с обществени поръчки за софтуерни продукти за държавната администрация (включително и Електронното правителство).

Понастоящем се занимава с бизнес анализ за най-успешния български online Forex брокер – Trader.bg.

Едуард Димитров

Лектор SEO

Едуард Димитров е управител на 3D Web Design и е един от най-големите практици в SEO бранша в България – от над 6 години той се занимава само и единствено със SEO оптимизация по минимум 6 работни часа дневно.

3D Web Design предлага SEO услуги от 2008 година на българският пазар, а от 2011 година и на чуждестранният пазар, предимно за англоезични сайтове. Фирмата има изпълнени над 9000 поръчки за български и над 17000 за англоезични сайтове. През цялото това време именно Едуард ръководи екипа от 4 човека, който извършва тези услуги и е един от хората, които реално са класирали най-много клиентски сайтове в България.

Още за Едуард Димитров:
– Три поредни години е организатор и лектор на събитията „Джумла Ден“ в България.
– Лектор на SEO курса на академия Телерик.
– Ръководил е 3D Уеб дизайн при разработката на петнадесет уеб базирани SEO инструмента, седем SEO приложения за различни CMS и разработката на над 250 приложения за Joomla, WordPress, Oscommerce, Zen Cart и други системи за контрол на съдържание.

Георги Билюков

Лектор PHP, C#, ASP.NET MVC и Java

Георги Билюков се занимава вече над 7 години с уеб програмиране. Сертифициран Microsoft Developer. В момента работи като програмист-консултант за Hedgehog Development – водеща .Net американска компания. Разполага с доказани качества за водене на екип, придобити при работата си в AXSMarine. Има професионален опит с най-популярни платформи за уеб програмиране.

Инженер „Компютърни системи и технологии“ Технически университет София.

Силно мотивиран да споделя познанията си със своите курсисти, наблягайки на практическата част от професията „Програмист“.

Лили Грозева

Лектор SEO

Лили Грозева е консултант по оптимизация и интернет маркетинг от 2005г. основно за корпоративни клиенти. Практиката й включва консултации, фирмени обучения, изготвяне и управление на одити и цялостни стратегии за генериране на безплатен трафик чрез SEO, активности в социални сайтове, генериране на съдържание и др.

Професионален опит и обучения:

  • CEO и основател на Allviaweb
  • SEO консултант в The Mags
  • SEO мениджър в The Taxback Group
  • Хонорован преподавател по SEO и Социални мрежи, СУ “Климент Охридски”
  • Сертифициран SEO специалист Optimize UK, London
  • Сертифициран Google Adwords Individual